ROYAL NYELVISKOLA GYŐR | E-MAIL
NYELVTANFOLYAMOK | NYELVVIZSGA FELKÉSZÍTÉS | FORDÍTÁS, TOLMÁCSOLÁS

Nyelvtanfolyamok

Amit a tanfolyamokról tudni kell!
Minden tanfolyam megkezdése előtt, felmérjük a tanuló nyelvtudását, azaz megvizsgáljuk nyelvi erősségeit, és gyengeségeit illetve nyelvi céljait, hogy a legmegfelelőbb tanfolyam típust tudjuk ajánlani, melynek következtében, arra tudjuk fektetni a hangsúlyt, amire a legnagyobb szüksége van.

Mielőtt beiratkozunk egy nyelvtanfolyamra a következő kritériumokra érdemes figyelni:

Csoport létszám: Nagyon fontos!!! Kérdezzük meg mennyi a minimum és a maximum létszáma a csoportnak, hiszen minél kisebb létszámú a csoport annál hatékonyabban tudjuk elsajátítani a tanult nyelvet, mivel a tanárnak több ideje jut hibáinak korrigálására. A 6 főnél többet foglalkoztató csoportok hatékonysága drasztikusan csökkenhet.

Ár: Meghatározó tényező, de ne felejtsük el minél olcsóbb a tanfolyam annál nagyobb a valószínűsége, hogy akár 12-18 fős csoportokban is találhatjuk magunkat, melyekben nagyon minimális idő jut egy-egy tanulóra.

Gyorsaság: Természetesen mindenki a legrövidebb idő alatt szeretne megtanulni egy nyelvet. Sajnos nincsenek itt sem csodaszerek, éppúgy, mint a fogyókúrában. Ennek ellenére rengeteg újabbnál-újabb hatékony módszer van, melyek felgyorsíthatják a nyelvtanulásunkat, de a java rajtunk múlik, kommunikációs képességeinken és ami a legfontosabb a szorgalmunkon, kitartásunkon.

Szintezés: Lényeges, hogy ha elvégezzük a tanfolyamot vagy elsajátítunk egy könyvet tisztában legyünk milyen szintről milyen szintre juthatunk el. Régebben 3 szint volt alap, közép és felsőfok, az európai uniós szintrendszer bevezetése után ez kissé módosult, melyekről bővebben lásd modulrendszernél!

Tanfolyam típus: Szükséges tudni, hogy az adott tanfolyam pontosan mire készít fel: inkább kommunikációra, nyelvvizsgára, érettségire vagy állásinterjúra stb.

Nyelvtanfolyam intenzitása: Fontos lehet, hogy milyen gyakran kell látogatnunk az órákat és ez mennyi egyéb elfoglaltságot kíván meg. Például egy 60 órás nyelvtanfolyamot 2 hét alatt is elvégezhetünk, mely igen intenzív. Ugyanakkor 5 hét alatt heti 3*4 órában vagy 3 hónap alatt heti 2*2 órában is elvégezhetjük. Láthatjuk, hogy sokféle lehetőség közül választhatunk, de minél kisebb intenzitású a tanfolyam annál lassabban juthatunk el a kívánt szintre.Nyelvtanfolyam típusaink:
 • Intenzív nyelvtanfolyam:
  Rendkívül hatékony tanfolyami forma, intenzív nyelvtanulással egy hónap alatt sokkal komolyabb eredmény érhető el, mint heti pár órás nyelvgyakorlással egy év alatt. Ennél a tanfolyamtípusnál a tanuló a hét minden munka napján 4 tanórán vesz részt.

 • Szuper intenzív nyelvtanfolyam:
  Még intenzívebb, mint a klasszikus intenzív tanfolyam, hiszen itt a tanulók napi 6 nyelvi órán vesznek részt.
 • Hagyományos nyelvtanfolyam:
  Heti 2-3 alkalommal 2, 3 vagy 4*45 perces órákon vesznek részt a tanulók. Az intenzív nyelvtanfolyamokkal összehasonlítva a klasszikus nyelvtanfolyamoknak sokkal hosszabb lefolyásúak.
 • Egyéni nyelvtanfolyam:
  Az egyik leghatékonyabb, legkényelmesebb és legkedveltebb tanulási forma. A tanuló szabhatja meg a tanfolyam gyakoriságát és időbeosztását. Nagyon aktív részvételt kíván meg a tanulótól, melynek kimagasló hatékonyságát köszönheti.H-9022 Győr, Szent István út 49. I. emelet 8. ajtó
Telefon: 96/550-550 | Fax: 96/337-228 | Mobil: 20/550-2050
E-mail: info@royalnyelviskola.hu | Skype cím: info@royalnyelviskola.hu
Felnőttképzési engedély száma: E-000967/2014